Met de talrijke maten, stijlen en waardebereiken die beschikbaar zijn voor optica, is het moeilijk te zeggen hoe u optica kunt kopen die bij u passen. Er zijn tal van factoren met betrekking tot welke optiek u moet kopen die in overweging moeten worden genomen, of u nu van plan bent om optica te gebruiken voor het observeren van gevederde wezens, ongetemd leven zien, jagen, sportevenementen of sterren kijken. Hier zullen we bespreken hoe u optiek kunt kopen en u helpen met betrekking tot welke optiek u moet kopen.

Kosten en kwaliteit:

Er zijn een paar elementen waarmee u rekening moet houden bij het kopen van optica waarmee u rekening moet houden. Het bovenstaande zal kosten en kwaliteit zijn.

Optica varieert in kosten van slechts $ 25 tot $ 3.000 en dat is nog maar het begin. Er is ook een enorm verschil in kwaliteit tussen de bovenkant en de basis. Dat wil niet zeggen dat u veel geld moet besteden om kwaliteitsoptiek te kopen, maar het wordt u aangespoord om in elk geval $ 300 uit te geven voor het geval u optiek moet kopen die onder alle omstandigheden goed zal presteren en lang meegaat. enige tijd.

Koop de beste optica die je kunt dragen: zoals ik al zei, is het kwaliteitsverschil tussen low-end en high-end optica gigantisch. Een ding om te onthouden is echter dat er een theorie van consistente verliezen is die van toepassing is op optica en optica al met al. Wat ik hiermee bedoel is dat een verrekijker van $ 250 veel beter zal zijn dan een verrekijker van $ 100, en een verrekijker van $ 500 misschien wel twee keer zo veel als de set van $ 250. Maar uiteindelijk, als u in waarde stijgt, zult u aanzienlijk meer geld uitgeven aan slechts een iets betere kwaliteit. Als u bijvoorbeeld een verrekijker van $ 1.000 in de buurt van een verrekijker van $ 2.000 plaatst, ziet u een verschil in kwaliteit, maar de optiek van $ 2.000 zal ongetwijfeld niet twee keer zo acceptabel zijn, terwijl het contrast tussen een optiek van $ 250 en $ 500 kan en zal voor het grootste deel heel ongelooflijk zijn. Dat is de reden waarom het ideaal is om mee te gaan en kan worden verwacht, omdat je krijgt waar je voor betaalt.

Versterking en gezichtsveld:

De mate waarin een verrekijker het zicht versterkt, staat bekend als kracht. Optica variëren normaal gesproken van 6 capaciteit tot 15 kracht, met een paar toegankelijk met vrij veel versterking die voor forte doeleinden worden gebruikt. Een ding om te onthouden is dat hoe meer kracht een verrekijker heeft, hoe minder gezichtsveld of territorium u kunt zien tijdens het gebruik ervan. Hoe meer gezichtsveld u heeft, hoe eenvoudiger het is om het voorgestelde object te lokaliseren en erop te blijven. Dat is de reden waarom het essentieel is om een ​​eerlijk compromis te vinden en te kiezen met betrekking tot wat u door de optiek ziet.

Hier is een overzicht van oefeningen en het ideale versterkingsbereik dat ideaal is:

* Sport Spectating 8-10 kracht

* Bird Watching 8-10 kracht

* Open Hunting 10 kracht

* Forest Hunting 8-10 kracht

* Astronomie 10 + kracht

Uiteraard zullen talloze individuen verschillende veronderstellingen hebben, maar voor een persoon die zich effectief kan aanpassen en een behoorlijke mate van coördinatie heeft, heb ik ontdekt dat 10 krachtoptica een behoorlijke mix van versterking en gezichtsveld hebben voor de meeste oefeningen, vooral de grotere. beschikbaar.

Licht verzamelen

De lichtassemblage-mogelijkheden van optica zullen afhangen van de algemene aard van de optica en de grootte van het brandpunt van het doel. Lichtassemblage is een belangrijk onderdeel bij het kopen van optiek, omdat het niet alleen zal beslissen hoe goed u het kunt vinden bij weinig licht, maar ook de versheid en aard van de foto zal beïnvloeden.

Het beoogde brandpunt is het brandpunt dat omgekeerd is aan het uiteinde waar je doorheen kijkt, en is eveneens het grotere uiteinde. Dit is het belangrijkste brandpunt waar het licht doorheen zal gaan en zal beslissen hoe prachtig de foto is. De grootte van het doelbrandpunt zal de algemene grootte van de optiek zelf beïnvloeden, maar dat geldt ook voor de kwaliteit. De grotere optiek kan een bescheidener brandpunt opleveren, terwijl de foto’s prachtig blijven vanwege hun uitstekende glas. Voor meer betaalbare optica is het een slimme gedachte om optica aan te schaffen met een iets groter aandachtspunt voor het artikel in het geval dat u verwacht te proberen wat geld opzij te zetten en de omvang is zeker geen immense factor.

42 mm (plus of min een paar) brandpunten lijken ongeveer geschikt te zijn voor de meeste toepassingen, waardoor u een redelijk compromis hebt tussen grootte en lichtmontagecapaciteiten. 42 mm is eveneens verbazingwekkend in over het algemeen groot, waardoor je optiek hebt die goed in veel handen past en een aangenaam gewicht heeft. 50 mm is waarschijnlijk zo groot als je zult ontdekken in een doelbrandpunt en kan een slimme gedachte zijn in het geval dat je voor een bescheiden optiek gaat. Optica met een brandpunt van 30 mm of minder is voldoende als u er niet vaak afhankelijk van bent en van plan bent ze vaker wel dan niet in uw zak te stoppen.

Over het algemeen suggestie:

Ik gebruik optica nu al meer dan 30 jaar consequent en ben blij om te delen wat ik heb gerealiseerd in mijn lange perioden van gebruik van optica. De beste optica voor waarvoor ik ze (alles) gebruik, zijn ongetwijfeld 10-krachtversterking met een richtpunt van 42 mm. Dit is in verrekijker termen op deze manier geschreven: 10X42 verrekijker. U zult hoogstwaarschijnlijk tevreden zijn met dit formaat in de beste kwaliteit die u kunt beheren.